Egy légkompresszor alkalmazási lehetőségei és területei

légkompresszor, ipari ingatlan

Bár napjainkban meglehetősen letisztult kínálattal találkozunk, nem árt képbe kerülni a pontos lehetőségekkel.

Állandó változásban

Talán mondanunk sem kell, hogy az elmúlt évtizedekben mennyire komoly, szinte robbanásszerű technológiai fejlődésnek lehettünk tanúi. Mivel a körülmények is ezekkel együtt változnak, sokszor egészen természetesnek vesszük a jelen modern megoldásait. Ha azonban belegondolunk, hogy a mostani állapotokhoz képest hol tartottuk akár csak 20 évvel ezelőtt is, megdöbbentő különbséget tapasztalhatunk. Ez a fejlődés pedig a kompresszorokat sem kerülte el.

Ennek fő oka a működési elvek változásában keresendő, hiszen ez az a paraméter, mely a leginkább képes meghatározni egy ilyen eszköz tulajdonságait és teljesítményét. Mivel a gyártók folyamatosan igyekeztek a legújabb megoldásokat használni, azok elévülése egyet jelentett az eltűnésükkel is. Napjainkra azonban úgy tűnik sikerült megtalálni az ideális egyensúlyt, hiszen mindössze két termékcsalád képes megválaszolni minden felhasználói kérdést. A légkompresszorok BTK áruházában fellelhető kínálata is ezt igazolja.

Két típus mindenre

A légkompresszor esetében tehát a leginkább meghatározó jellemző a működési elv, hiszen ez sok más tulajdonságra is hatással van, de elsősorban a berendezések teljesítményére. Napjaink kínálata is ennek mentén válik ketté, ezzel együtt pedig az alkalmazási területek is élesen kirajzolódnak. A belépő kategóriát és az elsősorban hobbi és barkács célokat szolgáló berendezéseket a dugattyús légkompresszor képviseli. Ezek a kiváló ár/érték arányú eszközök ma is számos háztartás és kisebb műhely fontos kellékei.

A légkompresszor kínálat másik végén pedig a csavarkompresszorok találhatók. Ahogy nevük is mutatja, a dugattyúk helyett itt már csavarok felelnek a sűrített levegő előállításáért, ez a technológia pedig jóval nagyobb teljesítményt és folyamatos működést eredményez. Emiatt pedig egy ilyen légkompresszor már az ipar kihívásainak is képes maradéktalanul megfelelni, így nem véletlen, hogy ezeket a készülékeket elsősorban a szektor szereplői használják több területen is.

Mire használható egy kompresszor?

Egy légkompresszor szerepe meglehetősen egzakt és egyértelmű: a levegő sűrítése és szállítása, illetve esetenként annak tárolása. Ez talán nem tűnik soknak, ám a sűrített levegőt számos különböző területen alkalmazzák hatékonyan, legyen az háztartási vagy ipari felhasználó. Elsőre bizonyára mindenkinek a különböző levegővel töltött tárgyak jutnak eszébe, mint gumiabroncsok, matracok stb. Egy légkompresszor valóban erre is képes, ám alkalmazási lehetőségei ettől jóval sokszínűbbek.

A kompresszorok egyik nagy előnye, hogy számos alkatrésszel és kiegészítővel szerelhetők fel utólag is, így pedig egészen specifikus felhasználási módok is a rendelkezésre állnak. Festési munkák, tisztítás, sőt akár a kozmetika és a fogászat területén is jól alkalmazhatók ezek az eszközök. Az ipar számára pedig a legtöbb esetben nélkülözhetetlen gyártósori háttérmunkát végeznek, úgy mint például pneumatikus gépek üzemeltetése. Egy légkompresszor tehát amennyire egyszerű, annyira sokszínű.

 

^ Fel
Tipp
Ha kedvencekhez adja az adott hirdetést, bejelentkezés nélkül is láthatja legközelebb az így elmentett ingatlanokat.
Nem szeretnék több tippet