Kiadó, iroda, Somogy, Siófok

Cím
Magyarország, Somogy, 8600 Siófok - Belváros
Épület
Építési év1965 év
Leírás

ELHELYEZKEDÉS A TELEPÜLÉS BEMUTATÁSA Az ingatlan Somogy megyében, azon belül is Siófok településen található, ami a Balaton-part legnagyobb városa, az ország egyik legnépszerűbb üdülő települése. Siófok a Balatoni agglomeráció kiemelt települése, a 24 településből álló Siófoki járás központja. Turisztikai funkciójából adódóan gazdasági-technológiai magterületként is funkcionál. Funkcionális szempontból a főutak, elsősorban a Főtér környéke meghatározó. A lakó- és üdülőfunkció mind a lakóterületeken, mind az üdülőterületeken keveredik. Foglalkoztatottság tekintetében Siófok a kedvezőbb adottságú települések közé tartozik: a városban lakók többsége helyben talál munkát, a más településre ingázók száma alacsony. Siófok város gazdaságát elsősorban a Balaton, az ahhoz kapcsolódó turizmus és a kiegészítő szolgáltatások határozzák meg. A Balaton-parti turizmus az elmúlt évtizedben jelentős átalakuláson ment át: a vendégkör összetétele átalakult, a minőségi szolgáltatások egyre inkább előtérbe kerültek és a nyaralások időtartama, gyakorisága is megváltozott. AZ INGATLAN ELHELYEZKEDÉSE Az ingatlan Siófok központjában helyezkedik el, a Fő utca 83. szám alatt, a Siófoki Víztoronytól északkeleti irányban 300 méterre, a vízparttól kb. 700 méterre, közvetlenül a Dél-Dunántúli Közlekedési Központ (buszpályaudvar) szomszédságában. MEGKÖZELÍTHETŐSÉG Az ingatlan megközelíthetősége, elhelyezkedéséből fakadóan kiváló. Gépjárművekkel több irányból is könnyen elérhető, ugyanis a Fő utca Siófok egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító útszakasza (a várost átszelő 7-es utat leszámítva). Így autóval az M7-es autópálya felől, de gyakorlatilag a település bármely pontjáról könnyen elérhetjük az ingatlant.

Parkolni az utca mentén kialakított, szabadtéri parkolókban lehet. A Fő utca mentén található parkolók fizetős övezetnek számítanak, viszont az ingatlan előtt, a társasház Fő utca felőli oldalánál van kb. 7-8 autó számára lehetőség az ingyenes várakozásra, illetve lehetőség van a telekre is beállni, a Kálmán Imre sétány felől kialakított bejáraton keresztül, ahol 2-3 autószámára, vagy kisebb teherautó részére van lehetőség beállni.

A környék tömegközlekedési kapcsolatai szintén kiválóak. Egyrészt mivel az ingatlan mellett van a központi buszpályaudvar, másrészt mivel a vasútállomás is kb. 300 méterre esik az ingatlantól, így a gyalogos megközelítés is könnyen biztosított.

AZ ÉPÜLET ISMERTETÉSE - AZ INGATLAN BEMUTATÁSA

A két épületből álló házat kb. 1965-ben építették. A Fő utca felőli épületrész földszint + 1 emelet, míg a Kálmán Imre sétány felőli épületet földszint + 2 emelet kialakítás valósult meg, úgy, hogy a két épületet egy zárt, üvegfallal kialakított lépcsőház kapcsolja össze, így valójában a két épület teljesen elkülönül egymástól.

Mindkét épület jó műszaki és esztétikai állapotban van, szerkezetileg stabil, rajta meghibásodásra, vagy állékonyságát veszélyeztető problémára utaló jelektől mentes. Az épületek vasbeton vázszerkezettel épültek, vasbeton síkalapozással. A kitöltő falak téglából készültek. A tetőszerkezet lapos tető, melyet bitumenes lemezszigetelés fed. Ennek állapota jó, az épület nem ázott még be korábban.

AZ EMELET BEMUTATÁSA

Az ingatlanhoz tartozik a sarkon elhelyezkedő épület teljes 1. emelete, mely természetben irodaként, lakásként és műhelyként hasznosított. Ez egyrészt a földszinti üzlethelyiségből, másrészt a két épület közötti lépcsőházból is megközelíthető. Számos szoba, műhely, iroda található itt, illetve egy 70 nm-es külön lakás is kialakításra került, természetesen a szükséges szociális helyiségekkel együtt (lakószoba, gardrób, spájz, fürdőszoba, konyha, beépített konyhabútorokkal).

Az emeleti szint kiosztása, átalakíthatósága miatt számos tevékenységre alkalmas.

Lehetséges orvosi rendelő, 2-3 lakás, vagy akár kereskedelmi szálláshely is.

A helyiségek jellemzően szép állapotban vannak, a burkolatok, a szaniterek jó minőségűek, illetve az emeleti szint gépészetileg is jól felszerelt. Az emeleti szint összes nettó alapterület 250 m2.

Kiváló befektetés, kedvező áron!

Kiadó — Iroda
  • Alapterület:250 m2
  • Hirdetés #:399292
  • Bérleti díj
  • 650 000 Ft/hó

Fotózza le az alábbi kódot a telefonjával és más eszközön is láthatóvá válik a hirdetés.

Ingatlant keres?

Regisztráljon keresőként, akár kiemelésekkel

Használd fizetős szolgáltatásainkat!

Hasonló Hirdetések
^ Fel